26 Aralık 2008 Cuma

Faty Papy papi chulo..!


Faty Papy, 19 Ocak 1990 tarihinde Burundi' de dünyaya geldi. 2 sene evel ülkesinin takımlarından Inter Star Bujumbura futbolcusu oldu. Geçen seneyle beraber -yaşıtlarına oranla üstün bir yeteneği olduğu görülünce- takımda düzenli yer almaya başlayan Afrikalı orta saha oyuncusu 23 maçta oynarken 4 de gol attı. Milli takımda ise ilk maçını 1 Haziran 2008 de oynadı. Bu maç dışında 5 milli maçta daha yer aldı. Bu karşılaşmaların hepsi Dünya Kupası eleme maçlarıydı. Devre arasında 300 bin dolar karşılığı Trabzonpor' a transfer oldu. Söylentilere göre kendisi, iyi değerlendirilirse Aurelio kadar olacakmış. Yabancı istatistik sitelerinde de dikkatimi çeken oyuncuya yetenek bakımından genelde 5 üzerinden 4 verilmesi.
Umarım ülkemizden gülümseyerek, burayı çok sevdiğini söyleyerek ve takımına yüksek bir bonsevis bedeli kazandırarak gider.

1 yorum:

ERKUT dedi ki...

bu transfer iyi çıkarsa yıllardır dillerden düşmeyen hatta çalındığı gazetelere manşet olna Ersun Yanalaın laptop'u tekrar medya'da zirve yapar.Aksi olursa unutulur gider.Bekleyelim görelim.

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin