28 Aralık 2008 Pazar

Sözlük Odtü 'den:

takimdan ayri duz kosu yapmak :


takımıın yaptığı sıradan düz koşuyu beğenmeyen, "oha lan burda daha iyi düz koşulur ki" diyen futbolcunun eylemi. bunu yapan oyuncu arkadaşlarıyla göz göze gelmemeye çalışır, başaramazsa da takımla çalışmalara başladı haberini duyarız.

Açılın Bakıym !

Biz Anlamaz Mıyız ?!

Sayılı spor haber sitelerinden birini gezerken yukarıda okuduğum haberle hafif bi dumur yaşadım. Ne amaçla yapıldığını anlayamadığım bi şekilde haber içerisinde benzer cümleler 3 ayrı paragrafta yer almış. Bu adamlar gerizekalılar için mi haber yapıyor?

26 Aralık 2008 Cuma

Faty Papy papi chulo..!


Faty Papy, 19 Ocak 1990 tarihinde Burundi' de dünyaya geldi. 2 sene evel ülkesinin takımlarından Inter Star Bujumbura futbolcusu oldu. Geçen seneyle beraber -yaşıtlarına oranla üstün bir yeteneği olduğu görülünce- takımda düzenli yer almaya başlayan Afrikalı orta saha oyuncusu 23 maçta oynarken 4 de gol attı. Milli takımda ise ilk maçını 1 Haziran 2008 de oynadı. Bu maç dışında 5 milli maçta daha yer aldı. Bu karşılaşmaların hepsi Dünya Kupası eleme maçlarıydı. Devre arasında 300 bin dolar karşılığı Trabzonpor' a transfer oldu. Söylentilere göre kendisi, iyi değerlendirilirse Aurelio kadar olacakmış. Yabancı istatistik sitelerinde de dikkatimi çeken oyuncuya yetenek bakımından genelde 5 üzerinden 4 verilmesi.
Umarım ülkemizden gülümseyerek, burayı çok sevdiğini söyleyerek ve takımına yüksek bir bonsevis bedeli kazandırarak gider.

Ablacım Ne İşin Var Orda !



Hiç yakışmış mı.. Tribünlere uyum için mi bunlar !!

25 Aralık 2008 Perşembe

Faty Papy Trabzonspor' da


Transferi aylar öncesinden belli olan Burunduli genç futbolcu Trabzon' a dün akşam geldi. İyi bir yatırım olduğu söyleniyor. Kendisini araştırıp en kısa sürede blogda yayınlayacağım. Hayırlı olsun diyorum.

24 Aralık 2008 Çarşamba

Samet-ül Saka El Aybaba


Samet Aybaba' nın El Saka için "Beni bir araba tercih ettiler." sözü geniş yankı bulmuştu.Basın üstüne gittikçe taraftarlar ve yöneticiler huzursuzlaştı. Aybaba bir anda istenmeyen adam oldu.
Halbuki işin derinlerine bir göz atalım:

Mısır, arap kökene sahip, resmi dili arapça olan bir Afrika ülkesi (ki zaten asıl adı Mısır Arap Cumhuriyeti). El Saka da öz be öz Mısırlı olduğuna göre Arap kökenli olmuyor mu?

Bir düşünün; Samet Aybaba'nın bu kadar geri kafalı bir şekilde "zenci" anlamında söyleyeceğini... Bahsedilen Mısırlı, Hatem Trabelsi gibi değil ki! Bizim romanlar kadar bronz sadece. Hem o maksatla söylediyse takımdaki en siyahi oyuncu Bruce Djite' nin de rahatsız olması gerekmez mi?

Taraftarlar da istifa filan demiş..

Zenci olmayıp arap kökenli diye "arap" diyen teknik direktöre gelene kadar bence hakemlere küfürler savuran, sağa sola fırça atan, ahkam kesen yönetici kişilikler için bir istifa kampanyası başlatılsa.. O zaman ne "arap" diyen kalır ne de "yamyam"...

23 Aralık 2008 Salı

Barca' nın Kerameti


Barcelona bu sezonun ilk yarısında 41 puan toplayarak La Liga tarihinin en iyi başlangıcını yapmış oldu. En yakın takipçisi Sevilla'ya da 10 puan (+ Real Madrid' e de 12 puan) takan Barca % 50 şampiyon sayılır.

22 Aralık 2008 Pazartesi

Becks Milan'da


Aylar öncesinden yapılan anlaşma sonucu David Beckham, MLS' de ligin sonlanmasıyla beraber
Milano' nun yolunu tuttu. Yarım sezon kiralık oynayacak olan ikon kişilik, artık Milan' ın geleneksel hale getirdiği büyük tanıtım organizasyonunda boy gösterdi. Milano Moda Haftaları başladı diyebilir miyiz ?!

Beckham, Milan' da 32 numaralı formayı giyecek çünkü favorisi 23 numara Massimo Ambrossini' de.

Süper Ligimizde Devre Arası...


İlk yarının lideri Sivasspor olurken aynı zamanda da geçen sene de aynı şeyi yapan takım bunu başaran ilk Anadolu takımı olarak tarihe geçti.

Lassana Diarra Real' de



Dedikodular gerçek çıktı. Mızmız Lassana Dirra yaklaşık 20 milyon avroya Madrid' in yolunu tuttu. Böylece R. Madrid de 2. Diarra Paşasına kavuşmuş oldu.


Daha önce Chelsea ve Arsenal' den yeteri kadar forma şansı bulamadığı için ayrılan (eski) Portsmouth'lu Fransız oyuncu Real' de sakatlardan dolayı banko oynayacak.


Real Madrid de 2. transferine de imzayı bugün attırdı. İlki Hollandalı yetenekli forvet Huntelaar'dı.

Na sar et mene o'lura Ca lis se nind eol urr ! *

*Nazar etme ne olur, çalış senin de olur!



Başlık Cem Yılmaz' ın "Ben Fransızca da biliyorum." dediği reklamdan alıntıdır. Fanatikte başlığı görünce ekleyemeden edemedim.


Derbi seyir zevki yüksek bir karşılaşma olmasının yanı sıra Beşiktaş' ın Galatasaray' dan 40 yıl aradan sonra 4 gol yediği bir karşılaşma oldu. (En son 1968 yılındaki maç 4-4 bitmiş.)


Güzel geçen hareketli bol pozisyonlu bir maçtı. Favori zaten Galatasaray olarak gösteriliyordu.


Servet faul tartışmalarıyla dolu pozisyonla perdeyi açtı. Delgado güzelce gelerek golünü attı. Baros, doğru penaltı kararıyla hat-trick'inin startını verdi. Delgado, Street Fightervari tekmeaiyle gördüğü ilk sarı kartın ardından hakem tarafından yanlış anlaşılarak kızardı. Sonra Baros' un (Lincoln' ün akıllıca asistiyle) 2. golü geldi. Sevinelim derken Holosko' nun Meira'ya da çarpan güzel vuruşu 2 - 3 yaptı. Derken Baros pembe kramponlarıyla 2. penaltısını kullanarak 3. golünü atmış oldu. Böylece gol 14 golle krallığında zirveye çıktı şimdilik. Galatasaray' da orta saha ve forvet tüm oyunda görünürken Beşiktaş'ta Zapotocny, Delgado, Holosko, Tello dikkat çeken isimlerdi.
Bu arada aynı maskeyle oyanamaya devam eden Servet, daha çok gol atabilecek pozisyonlar buldu ama gelmedi gol.

Maçı izlemek için Hamit Altıntop; Stjepan Tomas ve Fatih Terim de halihazırda bulunmaktaydı. Terim' in yardımcılarının kendilerine yer ayırılmaması nedeniyle stadı terketmek zorunda kalmaları da kötü bir ayrıntıydı.

Sanal 'Tanrı' nın Eli'


Resim Pes 2009' dan. Ünlü "Tanrı'nın Eli" vakasının konsol ekranına birebir yanısımış hali. Ne de güzel düşünmüşler...


Bunu görünce kendi kendime düşünmeye başladım. Pes' in gelecek serilerinde böyle 'Unutulmaz Maçlar' olayını geleneksel hale getirseler. Bunun patentini alsalar. Bu mod Pes ile özdeşleşse. Maçın belirli dakikasında oyun kontrolü bilgisayara geçse. Biz de o anları (yeni kuşaklar olarak) yeniden ekrandan görüp yaşasak.


Mesela '88 Hollanda - SSCB maçında van Basten' in Satürn Vuruşu'na biz de şahit olsak...


Hayat bayram olsa...

21 Aralık 2008 Pazar

Alpaslan




Galatasaray tribünleri,geçen aylarda kaybettiğimiz ULTRAASLAN'ın kurucusu olan Alpaslan DİKMEN'i unutmadılar....
Galatasaray tribünleri Beşiktaş maçı öncesi 27 Eylül'de Bursada trafik kazasında ölen Alpaslan DİKMEN'i unutmadılar ve unutmayacaklarını gösterdiler....




GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin