24 Aralık 2008 Çarşamba

Samet-ül Saka El Aybaba


Samet Aybaba' nın El Saka için "Beni bir araba tercih ettiler." sözü geniş yankı bulmuştu.Basın üstüne gittikçe taraftarlar ve yöneticiler huzursuzlaştı. Aybaba bir anda istenmeyen adam oldu.
Halbuki işin derinlerine bir göz atalım:

Mısır, arap kökene sahip, resmi dili arapça olan bir Afrika ülkesi (ki zaten asıl adı Mısır Arap Cumhuriyeti). El Saka da öz be öz Mısırlı olduğuna göre Arap kökenli olmuyor mu?

Bir düşünün; Samet Aybaba'nın bu kadar geri kafalı bir şekilde "zenci" anlamında söyleyeceğini... Bahsedilen Mısırlı, Hatem Trabelsi gibi değil ki! Bizim romanlar kadar bronz sadece. Hem o maksatla söylediyse takımdaki en siyahi oyuncu Bruce Djite' nin de rahatsız olması gerekmez mi?

Taraftarlar da istifa filan demiş..

Zenci olmayıp arap kökenli diye "arap" diyen teknik direktöre gelene kadar bence hakemlere küfürler savuran, sağa sola fırça atan, ahkam kesen yönetici kişilikler için bir istifa kampanyası başlatılsa.. O zaman ne "arap" diyen kalır ne de "yamyam"...

2 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

Yalnız mevzu 'Arap' denmesi değil. 'Mısırlı' dese de aynı tepkiyi alırdı bence. Kötü niyetli olmasa da cümle baştan aşağı falsolu. Bariz bir ayrım var cümlede.

Adsız dedi ki...

mevzu ırkçılık kardeş çok büyük yanlış yapmış samet aybaba kardeşi adnan aybaba olanın birazcık da olsa benzemesi imkan dahilinde sonuçta

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin