24 Ocak 2009 Cumartesi

Mourinho'nun Not Defteri

Küçüklüğünden beri eski kaleci ve antrenör babası sayesinde sık sık maçlara giden Mourinho, o zamandan beri edindiği not tutma, istatistik çıkarma alışkanlığını işinde çok işe yarar şekilde kullanıyor. Maçlarda, ilk düdük çaldığı andan itibaren bir kalem ile meşhur not defteri beliriveriyor elinde. Chelsea'de de görmüştük bunu. Ama takım oturdukça not defteri cebinde kalmış, birşeyler yazmak yerine oturduğu yerden ya da yaslandığı kulübe direğinden maçı seyreylemişti.

Bu sezonsa yeni bir takım çalıştırdığından olsa gerek o defter tekrar ortaya çıktı. Sürekli elinde. Bir yerde birçok tarihe geçen büyük bilim adamının (Newton, Edison ..) en yakınında her zaman bir not defteri türevi taşıdığını okumuştum. Hatta bazılarının gece birden aklına gelen ya da rüyasında gördüğü birşeyi kalkıp hemen not ettiklerini, bu tarz notların çok işe yaradığını da öğrenmiştim.

Mourinho bir dahi mi yoksa artist mi bize zaman gösterecek. Ama başarısında bu not defteri alışkanlığının büyük yeri var. Ben de mi edinsem ne ?

** 26 Ağustos 2008 tarihli la Gazetta dello Sport' un ilk sayfasında Mourinho' nun İtalya Süper Kupası Finali'nde not aldığı bazı şeyleri bulup yayınlanmıştı. Şöyle bir cümle yer aldığını hatırlıyorum:

"Maxwell durması gereken yerden 5 metre ileride bekliyor."

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin