3 Ocak 2009 Cumartesi

Rodrigo Barbosa 'Tabata'

TSL' de ilk yarının en dikkat çeken oyuncularından Gaziantepsporlu 10 numara (!) ortasaha (AMC tabir ettiğimiz) Tabata, Tsubasavari simasıyla benim en dikkatimi sündürenlerden. 3'ü penaltıdan, 2'si kupada olmak üzere 10 adet golü bulunmakta. Oynadığı 18 maçın hepsinde ilk 11'de kendine yer ayırtmış.


Rodrigo Barbosa Tabata, 19 Kasım 1980 tarihinde Brezilya'nın Araçatuba eyaletinde doğdu. Babası Japon, annesi Brezilyalı. Futbolculuğa Paulista' da başladı. Ardından Evliya Çelebi misali dolanmaya başladı. Şöyle ki 2001' de Santo André, Ferroviaria, Inter de Limeira ; 2002' de Treze, Gremip-PB, Ceara ; 2003' te XV de Novembro, Campinense, América-RN takımlarının formalarını giydi. América' da 18 maçta 7 gol gibi dikkat çekici bir performans onu, ülkenin kalburüstü takımlarından Goias' a taşıdı. Burada 74 maç oynayıp 18 gol attı. Sonraki durağı asıl parlayacağı yer olan Santos' tu. Biraz sancılı olan ilk aylardan sonra takımda düzenli yer bulmaya başlayan oyuncu efsane formayı -Pele' nin de giydiği 10 numara- sırtına geçiriverdi. 2 sezon top koşturduğu takımından (137 maç, 35 gol) Gaziantepspor için ayrıldı. Transferi, Brezilya' da ylın 10 önemli transferi arasında gösterildi. Geldiği günden beri sempatik tavırları, tekniği, uyumu, müthiş oyunuyla taraftarın hatta ülkenin gönlünü kazandı. Ülkemizde dört büyüklerin yanı sıra yurtdışında Sevilla, Udinese gibi takımlarında transfer listelerinde yer alıyormuş modern "Tsubasa".


3 yorum:

Alfredo dedi ki...

Ligimizin en iyi 10 numaralarından biri Tabata.severek izliyoruz :D

Bahadır dedi ki...

zaten kendi taraftarlarına gören gaziantep e gelen en iyi 10 numara :)

UzunPaslar dedi ki...

gaziantepspor, eğer bosmanla tabata'yı kaptırmazsa transferinden baya bir ücret kazanacaktır. ama şunu da söylemek lazım ki gaziantepspor, tabata'yı transfer ederken 250-300 bin €'ya işi bitirmedi, hatrı sayılır miktarda para ödedi.

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin