8 Eylül 2009 Salı

FM 2010

Football Manager 2010'un ekran görüntüleri çoktan çıktı. Çıktı çıkmasına ama gördüğümüz kadarıyla bu sefer pek hoş olmayabilir. Çünkü bazı falso yanları var. Mesela tema. Beyaz başta güzel seçim gibi duruyor. Ama bu oyunu saatlerdir oynayan her manyak gibi düşünüyorum da beyaz gece geç saatlerde hiç yüzüne bakılacak gibi değil. Gözü çok yorar. Tek çaremiz netteki temalar. İkinci ve daha büyük bir sorun ise oyunun karmaşıklığı. Görüntülere bak bak bitmiyor. Ne nerde anlaması güç. Bir sürü ekstra özellik eklenmiş. Herşey daha bir teferruatlı olmuş. Adamlar gerçekçi olsun diye gittikçe karmaşık hale getiriyorlar ! Sırf bu oyun karışık diye hala CM 03/04'te takılanlar var arkadaşım !

Yine sevgili FM forumlarında aylar sonra çıkacak yamalar sayesinde bir nebze rahatlayabiliriz. Lakin bu sene FM tek başına değil. Öyle elini kolunu sallayarak çıkaracağı oyunun güçlü bir rakibi var: CM 2010. Evet efsane geri döndü. Hem de Türkçe dil seçeneği de mevcut ! Ayrıca ufak çaplı bir araştırma yaparsanız CM'nin göze daha hoş geldiğini, eski temalarından izlenimler taşıdığını görürsünüz. Yani bu sene görünen o ki, FM'nin tahtı ciddi biçimde sallanacak. Tabi CM doğu bloğu ülkelerin genç yeteneklerini yine geleceğin Ronaldinho'su gibi yapmazsa.

5 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Her türlü oynanır farketmez.Tema seçeneği bol oluyor zaten önümüzde...Orijinal temaları genelde sevmem.FM 2009 kadar zor olmasın yeter.Squad Harmony'den az çekmedim 2009'da...

husnupol dedi ki...

CM10 un videolarını izledim bir duran top calışması var sırf onun için bile o oyun alınmaz.10 adamı sola yolluyorsun rakipte onunla beraber gidiyor kaleciyi cıkartıyorsun tutacak adam olmadıgından bombos gol atabiliyor.FM10 un menu sistemine hasta oldum şimdiden bana cok kullanıslı ve sade gibi geldi..Eskiden sola bak yukarı bak logolara ayrı bas yazılara ayrı bir sürü dertti. Neyse ne olursa olsun FM eski CM bir efsanedir ve öyle de kalıcak..

calciosoccerfootball dedi ki...

Fm askı bir baska...Kesın oynar bakar bok atar 2001 veya 2008 ı yukler yıne oynarız... sarmazsa 2010 yaması yaptım ellerımle fm2008'e pek de severek oynuyorum.. takılma da yok..:)

zlbahan dedi ki...

fm 2009 da 2052 yılına kadar oynadım.. hala çözemediğim birçok özelliği vardı.. zaten ilk oynadığım fm de 2009 du.. 2009 da kalayım ben en iyisi..

thesanches dedi ki...

arkadaşlar cm oynadım oynuyorumda ama sezon başında lincoln'ü manchester unidet isteyince yine aynı yine aynı dedim veri tabanı yine basit yine basit Bunun yanı sıra 3D maç motoru efsane olmuş ve antreman taktikleri ve taktik konsoluda çok iyi fakat dediğim gibi önemli olan veritabanı işte eminim iki sezon oynarsam sercan yildirim filan messi olur herhalde ; )

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin