4 Kasım 2009 Çarşamba

Brezilya Serie A'da Durum


1-)Cruzerio: Bir zamanlar Luxemburgo ve Alex önderliğinde ülkede fırtınalar estiren takım eski günlerini arıyor.Kurduğu kaliteli kadro ile tecrübe ve yeteneği bir arada eritirlerse bu sezon 6 yıllık hasretlerini noktalayabilirler.

2-)Sao Paulo: Son 3 yılın şampiyonu bu sezona başlarkern biraz sıkıntılı görünüyor.Kaptan Rogerio Ceni'nin uzun süreli sakatlığı kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.Oynayacakları Libertadores maçlarını da hesaba katarsak Morumbi stadında bu sezon net şeyler söylemek mümkün değil.

3-)Santos: Pele'nin takımı saplanıp kaldığı tarihini aşacak bir şeyler yapmak istiyorsa mücadele ve hırslı oyundan vazgeçmemeli.Çünkü ellerindeki dar kadro ile muhtemel şampiyonluk biraz uzakta duruyor.

4-)Internacional: D'Alessandro ve Nilmar gibi Avrupa geçmişi olan oyuncuların sırtladığı 2006'nın Dünya şampiyonları bu sezon derli toplu bir izlenim veriyor.Eğer iyi bir ivme yakalarlarsa onları durdurmak pek te kolay olmayacaktır.

5-)Palmeiras: Gol kralı Keirrison'un yanında, Edmilson ve Mozart gibi deneyimli oyuncuları da kadrosunda bulunduran Yeşil-Beyazlılar Wanderlei Luxemburgo gibi kaliteli bir hocaya sahip olmanın nimetlerinden yararlanmayı başarırlarsa, kutlamalar için hazırlık yapmaları gerekebilir.

6-)Gremio: '95'te Libertadores'i, '96'da Campeontao'yu kazanan takım çok yetenekli gençleri kadrosunda barındırıyor.Felipao'nun bıraktığı yerden devam etmek istiyorlarsa işlerine iyi odaklanmalı ve Monumental'deki taraftarlarıyla bütünleşmeliler.

7-)Coritiba: Genç oyuncu yetiştirme merkezi olan Parana temsilcisi, kralını büyüklere kaptırmasına rağmen istekli ve mücadeleci bir oyun sergilemekte.Eğer telaş yapmazlarsa Copa Libertadores için kolaylıkla yer ayırtabilecek bir takım hüviyetindeler.

8-)Flamengo: Adriano'ya rehabilitasyon hizmeti veren Alkaralar, antrenör Cuca ile iyi bir hava yakalayabilir.Ancak Brezilya'nın en popüler kulübü şampiyonluk için hala hazır görünmüyor.

9-)Botafogo: Manisa'dan tanıdığımız Reinaldo'nun başı çektiği hızlı bir hücum hattına sahip olan takım savunmada oldukça savruk görünüyor.Bu tarz bir kadro yapısı ile üst sıraları zorlamaları muhtemel fakat şampiyonluk için beklemeleri gerekli.

10-)Corinthians: Sosyalist lider Lula da Silva'nın tuttuğu takım olan Corinthians bir başka tombul vatandaşı rehabilite etmekle uğraşıyor.ikinci ligde geçirdikleri zaman onları akıllandırmışa benziyor.Bu sezon geldikleri yere dönmezler fakat üst sıralar için beklemeleri gerektiğini anlamaları lazım.

11-)Fluminense: İngiliz kolonicilerin kurduğu takım, Nilmar gibi ''Lyonzede'' olan Fred ve Hamburg'dan dönen Thiago Neves ile bir iyi bir hava yakalamaya çalışıyorlar.Kadrosunda tek yabancı bulunduran takım, Parreira ile üst sıraları zorlamaya aday.

12-)Nautico: Recifeli kürekçiler 2006'dan beri mücadele ettikleri Serie A'da kayda değer bir başarı yakalayamadılar.Bu sezon onlar için farklı geçeceğe benzemiyor.Küme düşmezler fakat üst sıralar onlar için hayal.

13-)Atletico Mineiro: 70'li yıllarda çıkış yakalayan ekip son yıllarda sıradan bir takım kimliğine büründü.Orta sıraların gediklisi olan Siyah-Beyazlılar sezon sonunda, Mineirao Stadı'na yine silik bir şekilde döneceğe benziyor.

14-)Avai: Ligin yeni takımından bir şeyler beklemek hayalcilik olur.Onlar buraya gelerek üstlerine düşeni yaptılar.2006'daki Trinidad&Tobago gibi eğlence için oynayacakları kesin.

15-)Barueri: İyi bir sponsora sahip olmaları onlar için büyük avantaj.Ligin yeni ekipleri içinde sürpriz yapması en muhtemel takım.

16-)Goias: Kavunlar, tam bir asansör takım kimliğinde.Küçük stadlarıyla bu sezonda da geri dönüş onlar için muhtemel.

17-)Atletico Paranaense: 2001'in şampiyonları bir başka sıradan takım.Eğer dikkatli davranmazlarsa bu kadro yapısıyla küme düşmeleri muhtemel.

18-)Santo Andre: Bir başka sıradan takım.2004'te Brezilya kupasını aldılar.Küme düşmemek için İncil'den başka tutunacak dalları yok.

19-)Sport Club Recife: İkinci ligde geçirdikleri zamanda kendilerini toparlamış görünselerde Serie A onlar için zorlayıcı olabilir.

20-)Vitoria: Sürekli iniş çıkışlar yaşayan takım yine iniş modunda.Serie A'da tutunmaları zor.

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin