2 Kasım 2009 Pazartesi

Türkü Türkü Turkcell Süper Lig


Turkcell Süper Lig oyuncularının nerden geldiğini merak ettik.Uğraştık, çalıştık 306 Türk oyuncunun hangi kulüpten yetiştiğini bulduk.
Yaptığımız çalışmaya göre ligimizin ''Almancı'' istilasına uğradığını söyleyebiliriz.Almaya'dan yetişen 47 oyuncu ligimizi şenlendirmekte.Diğer Avrupa ülkelerinden ise, Belçika 4 oyuncuyla başı çekiyor.3'er oyuncuyla İsveç ve Avusturya gelirken, İngiltere ve Hollanda kökenli oyuncular yalnızca 2'şer kişiler.
Türkiye'den en çok oyuncu yetiştiren takım Galatasaray oluyor ve 22 oyuncuyla altyapıya yatırım yapmanın önemini kanıtlıyorlar.Galatasaray'ı, 19 oyuncuyla Bursaspor ve 18 oyuncuyla Trabzonspor takip ediyor.
Gençlerbirliği 16, Ankaragücü 11 takımla Orta Anadolu'da başı çekiyorlar.Eskişehirspor, Sivasspor ve Kayserispor ise 6'şar oyuncuyla bu büyük coğrafyayı temsil ediyor.Kayseri Erciyesspor 3; Nevşehirspor, Hacettepe, ve Konyaspor 2'şer oyuncuyla Turkcell Süper Lig'e katkıda bulunan ekiplerden.
Kocaeli-Sakarya ve Adana-AdanaDemir rekabeti bu alanda da devam ediyor.Adana Demirspor 2, Adanaspor 1 oyuncu gönderirken, bu alanda kazanan Adana Demirspor oluyor.Kocaelispor ve Sakaryaspor rekabetinde ise eşitlik sözkonusu.İki takımda 7 oyuncu göndererek iyi bir rakam yakalıyorlar.
İstanbul'da Galatasaray'ın(22) üstünlüğü gözlenirken, Beşiktaş 9 ve Fenerbahçe 7 oyuncuyla TSL'de kendilerine yer buluyorlar.Diğer İstanbullular'da ise Kartalspor ve İstanbulspor 4 oyuncuyla başı çekerken; Zeytinburnu, Güngören Eyüp, Pendik ve Beylerbeyi 1 oyuncuyla katılıyorlar.
İzmir'de ise rekabet daha sıkı.Altay 9 oyuncuyla İzmir'in lideri, Göztepe 3 oyuncuyla bu eksikliğini kapatmaya çalışıyor.Karşıyaka ise yalnızca 2 evladını TSL'ye veriyor.
Ege'nin diğer takımları ise azımsanamayacak sayıda oyuncuyu TSL'ye göndermeyi başarmışlar.Denizlispor 14 oyuncuyla ortalamanın bir hayli üzerinde.Aydınspor'un 2; Marmarisspor, Muğlaspor ve Uşakspor'un gönderdiği 1'er oyuncu ile ligimizdeler.Biraz daha güneye inersek, Hatayspor'un 3; Antalyaspor ve Mersin İdman Yurdu'nun 2 ; Kahramamnmaraşspor'un 1 oyuncu gönderebildiği gerçeğiyle karşılaşırız.
Karadeniz efsanesi Trabzonspor dışındaki takımlardan, Samsunspor 3, Çaykur Rizespor 1 oyuncuyla yer almayı başarmışlar.
Hava durumu sunar gibi devam ederken, Gaziantepspor 11 ve Diyarbakırspor 4 oyuncu göndererek bu bölgenin lideri olmayı başarmışlar.Batman Petrolspor'un 3 evladını verdiği TSL'de, Şanlıurfaspor, Malatyaspor ve Erzurumspor'un yetiştirdiği oyuncu sayısı yalnızca 1.

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin