31 Mayıs 2009 Pazar

Eden Hazard


Zidane'ın Real Madrid'e önermesiyle duyduk onu. Gelecek için iyi bir potansiyeli var gibi. Futbolculuk kariyerinin ilk yıllarında olan bu Belçikalı genci tanıyalım.

Eden Hazard 7 Ocak 1991'de Belçika'nın La Louvière şehrinde doğdu. Futbolculuk kariyerine yerel Royal Stade Brainois kulübünde başladı. Buradan 2005 yılında -şu sıralar Yasin Karaca'nın da bulunduğu- Tubize takımına geçti. 2 sene burada oynadıktan sonra gözlemcileri tarafından keşfedildiği Lille takımna transfer oldu. 2007 yılında ilk Ligue 1 deneyimini yaşadı. 2008 yılında Rudi Garcia tarafından as takıma çıkarıldı. Bundan sonra düzenli olarak takımda yer bulmaya başladı. 31 maçta 4 golü bulunmakta. Ayrıca kardeşi Thorgan da Lille altyapısında.

Belçika U-17 takımına 2006'da dahil olan Hazard, 2007 Avrupa U-17 Şampiyonası ve 2007 U-17 Dünya Kupası'nda da forma giydi. 18 Kasım 2008 tarihinde de Lüksemburg maçında ilk A milli maçına çıktı.

Kendisinin bir de kişisel sitesi var: http://www.edenhazard.com/
Buradan Eden'in nasıl maçlar çıkardığını görmeniz mümkün. Bunları izleyip onun peşinde olan biri daha var. Kim?

Tabii ki Arsène Wenger. Şaşırmadım hiç.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Wenger için Fransızca konuşması farz kılıyor zaten bu çocuğu Arsenal'e almaya.

Adsız dedi ki...

Resimde pişti olmuşuz :)

Eline sağlık, çok yararlı bilgiler vermişsin Hazard'la ilgili, gerçekten de çok değerli bir oyuncu olacak "yeni nesil Scifo".

2 ay önce ben de değinmeye çalışmıştım kendisine, ama daha çok fm ile alakalıydı.

http://menbehindball.blogspot.com/2009/04/yeni-nesil-enzo-scifo.html

Bahadır dedi ki...

@menbehindball

evet geleceği güzel bu elemanın. her ne kadar fm 09 oynayamasam da nette araştırırken gördüğüm FM fotolarında 25 yaşında 15-20 milyon paundluk fiyatlarla boy gösteriyordu.

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin