2 Temmuz 2009 Perşembe

Kader Keita Galatasaray'da

Galatasaray, Lyon'un iş gören oyuncularından Fildişi Sahilli 27 yaşındaki Kader Keita'yı 7-8 milyon avro civarı bir bedele transfer etti. Gayet güzel bir transfer. Umarım çok çok çok yararlı olur. Kendisi hem forvet hem de iki kanatta oynayabiliyor.

Galatasaray'ın flaş bir açıklama ile transferini açıkladığı Fildişi Sahilli futbolcu Abdul Kader Keïta orta sahada kanatlarda, özellikle sağ açıkta (forvet) forma giyebiliyor. Fildişi Milli Takımı'nın önemli bir elementi olan Keita Afrika Sports'ta başladığı kariyerine sırasıyla Tunus ekibi Etoile du Sahel, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ain ve Katar'dan Al Sadd takımında forma giymişti.

2005 yılında Fransa'ya Lille ekibine gelen Keita'nın burada gösterdiği büyük çıkış futbol dünyasında sansasyon yaratmıştı ve Keita 2007 yazında 16 milyon avro bonservis bedeliyle Lyon'a transfer olmuştu. Lyon'da bu süreç içinde 52 maça çıkarken 5 gol kaydetti. Lille'den sonra Lyon'da bekleneni verememişti. Fildişi Sahilli futbolcunun adı daha önce Manchester United, Inter, AC Milan ve Liverpool gibi Avrupa'nın dev ekipleriyle geçmişti. Keita'nın futbol açısından en büyük özelliği ise sürati, çizgide rahat adam geçmesi ve ofansif yönünün kuvvetli oluşu, özellikle şutları...

Keita geçtiğimiz sezon Lyon forması altında 22 maçta forma giyerken 1 gol kaydetmişti. Bu 22 maçın 13'ünde ise Keita ilk 11'de sahadaydı. Öte yandan Lyon forması altında 5 Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkan Keita bir kez fileleri havalandırmıştı.

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin