26 Temmuz 2009 Pazar

Hattrick Maceralarım - Nevzat

Resme de tıklayarak görebileceğiniz üzere zamanında 2000 TL ye aldığım defans oyuncusunu geliştirip tam 300 000 TL ye satmıştım. Bu benim oyuncu satış rekorum. Geçenlerde oyuncum satılmış bana ordan bir pay geldi yine :)

25 Temmuz 2009 Cumartesi

Onu da Alırlar Mı Ki ?

Man. City coştu bir kere. Nerede forvet orda City. Daha doğrusu nerede gözde forvet, orada City. Adebayor'u bile aldılarsa (ki kendisi kariyerinin paradan daha önemli olduğunu söylemişti)
Takıma bir kaç forvet daha katabilecek potansiyele sahipler. Korkum şu ki bu adamlar bir gözde golcü ismi daha kadrolarına katabilirler. Dzeko aman diyim.

"Ne City beni mi çağırıyor? Ne kadar vereceklermiş ?"

Şunlar da Light Blues'un forvetleri:

- Robinho
- Emmanuel Adebayor
- Carlos Tevez
- Craig Bellamy
- Roque Santa-Cruz
- Ched Evans
- Felipe Caicedo
- Benjani Mwaruwari
- Valeri Bojinov

Yuh artık di mi ?! Bir de Vassell vardı ama artık o bizim şehrin takımında. City kadrosunda 2 adet forvet boşluğu var. Onlar da dolarsa güzel bir forvet 11'i izleyebiliriz :)

İşte Ünlü Olmak

Fotoya tıklayıp bakın.
Kuyt'ın bakışları herşeyi anlatıyor.

24 Temmuz 2009 Cuma

Newcastle'ın Düşüş Sebeplerinin En Büyüğü


İngiltere'de oynayan ilk (en azından saklamayan) eşcinsel futbolcunun Newcastle'da oynaması büyük talihsizlik. Sert erkeklerle dolu İngiliz takımına biraz yumuşak (eşcinsel okuyucular yanlış anlamasın, davranış bakımından diyorum) kaçan bu futbolcu "Squad Harmony" yi bozmuş olabilir. Mesela ben bu adam gol attığında çok samimi kutlayamam, kutlarken de iki kere düşünürüm ! Belki performansından belki önündeki forvet bolluğundan pek fazla şans bulamadı Francisco Jiménez Tejada.. Nam-ı diğer Xisco.

19 Temmuz 2009 Pazar

Striker City

City bilmemkaçıncı forveti takıma katarak adeta manyağa bağlamış durumda. O kadar forveti ne yapacaksınız arkadaşım ? Akıl & fikir nerede ? Arap bol bulduğu yağı biryerine sürermiş lafı ne kadar da doğruymuş !

17 Temmuz 2009 Cuma

FM Kariyerim

Bu aralar blogculuğa biraz ara verdim. Ancak futboldan koptuğum söylenemez çünkü haldır huldur FM 09 oynuyorum.

Neler yaptığımı merak edenler şu adresten kariyerimi takip edebilirler:

Ibrahimovic Barca'ya !

İsveçli yıldız Zlatan İbrahimovic'in Katalan ekibi ile anlaştığını Inter Başkanı Massimo Moratti de doğruladı. Katalan ekibinin bu transfer karşılığında 40 milyon Euro + Samuel Eto'o + kiralık olarak Hleb'i vereceği bildirildi.

La Gazzetta dello Sport'ta Joan Laporta, Txiki Begiristain ve Massimo Moratti'nin transfer için perşembe akşamı bir araya geldiği öne sürülürken, Zlatan İbrahimovic konusunda karara varıldığı belirtildi.

İspanyol yayın organlarından Katalunya Radio ve TV3 Katalunya'da bu gelişmeyi flaş haber olarak verirken, İbrahimovic'i bırakmayacağı ifade edilen Jose Mourinho'nun da Samuel Eto'o'nun gelmesi üzerine yumuşadığı ve bu transfere izin verdiği ifade edildi.


Kaynak: Sporx

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Ne Dedi ? vol.2

"Roma'da Şampiyonlar Ligi Finali'ne ilk onbirde çıkmam lazımdı. Ben o takıma geldiğimden beri bir kez final kaybettik onda da oynamadım."
Recep Carlos Tevez İvedik

14 Temmuz 2009 Salı

11 Temmuz 2009 Cumartesi

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Kop Kop Kop


Tıklayın ve Büyütün

Çek Ordan Bi Başkan !

Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Ivan Hasek, boş durumda bulunan milli takım teknik direktörlüğüne kendisini atadığı açıkladı. 2010 Dünya Kupası elemelerinin sonuna kadar görevde kalacağını belirten Hasek, elemelerdeki başarısızlığı kastederek "Olağanüstü bir durum olağanüstü bir çözümü gerektirir." diyerek kararını savundu. Elemeler süresince şimdiden iki kez hocasını değiştiren Çek Cumhuriyeti, 3. Grup'ta 6 maç sonunda 8 puanla 4. sırada bulunuyor.

E yuh artık!

Kaynak: Milliyet

7 Temmuz 2009 Salı

Benzemiyor mu ?

Ya bu adam Lost'taki Charlie'ye benzemiyor mu ağız ve göz yapısı bakımından ?!

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Real Madrid'li Cristiano Ronaldo

İşte Ronaldo 80 bin taraftarın önünde. Sonunda rüyası gerçek oldu. Umarım Real'i tekrar eski günlerine kavuşturur. Raul engel olmazsa tabii.

Bu arada ne gibi sırıtıyor Ronaldo ? Evet evet aynen öyle...

5 Temmuz 2009 Pazar

Michael Owen ve Ferguson'un Gençleri (!)

İngiltere'de artık yolun sonuna geldiği düşünülen "vasıfsız" Michael Owen İngiltere'nin en iyi takımına gitti. Bu beklenmeyen transfer kimilerini şaşırtsa da Alex Ferguson'u tanıyanlar olağan karşıladı bunu. Çünkü Ferguson için oyuncunun yaşından çok yaptıkları önemli.

22 yıllık Man Utd kariyerinde her oyuncudan en iyi şekilde yararlanmaya çalışan ve bunu büyük ölçüde başaran Sir, oyuncunun kabiliyetinin yaşta değil başta olduğunu cümle aleme birçok kez kanıtlamış durumda. Gelin bu kanıtlara göz atalım.

İlk aklıma gelen isim Roy Keane. 22 yaşında geldiği Manchester'da taraftarlar ve medya tarafından manyak olarak değerlendirilen hırçın irlandalının fazla enerjisini oyuna aktarmasını sağlayarak Avrupa'nın en mücadeleci futbolcularından birini yaratmakla kalmamış, onu kaptanlığa kadar yükseltmiştir. 33 yaşına kadar "şeytan" kalan Keano, bir Tv programında gereğinden fazla açık sözlü olmasaydı önce United'a sonra yeşil sahalara daha geç veda edecekti.

Ryan Giggs 35 yaşında olmasına rağmen hala United'ın birçok maçında görev alıyor. Hakeza Paul Scholes da öyle.

Fulham'da dikkat çekmeyen Edwin van der Sar son 4 yıldır Manchester'da ve şu an 38 yaşında. Kimilerine göre kalecilerin formu 30-35 yaş arası zirveye çıksa da van der Sar geçtiğimiz sezon 1311 dakika boyunca gol yemeyerek bir rekor kırdı, 21 maçta gol yemedi ve EPL'de yılın kalecisi seçildi.

Laurent Blanc, 35 yaşında, Lazio'ya giden Stam'ın yerini doldurması gibi ilginç bir düşünceyle alındı. Tabii 35 yaşındaki bir transfer hiç hoş karşılanmadı. Belki de bu büyük baskıdan dolayı Blanc da ilk maçlarda pek iyi bir performans gösteremedi. Kaybedilen ilk 5 maçta önemli rol oynadığı düşünülüyordu. (Bolton, Liverpool, Arsenal, Newcastle, Chelsea -> B-L-A-N-C) Daha sonra gittikçe yükselen performansıyla 2 sezonda toplam 48 lig maçına çıkmaya hak kazandı. 2. sezonunun sonunda o futbolu bırakırken takımı da Premier Lig Şampiyonu'ydu...

Henrik Larsson da 35 yaşında takıma katılan bir başka isim. Yıllarca Ferguson'un içinin gittiği bir futbolcu olan Larsson, bir türlü Celtic'den ayrılmak bilmedi. Ayrıldığı zamansa Rijkaard'ın Barcelona'sını tercih etti. Daha sonra da çocuklarını bahane ederek ülkesine döndü. Lakin Larsson'u "azıcık da olsa" takımında görmek isteyen Sir Alex, onu yarım sezonluğuna kiralayarak takımına kattı. 13 maçta 3 gol atıp fena oynamayan isveçliyi Ferguson ne kadar takımda tutmak istese de onun çocuk ve vatan sevgisinin önüne geçemedi.

Teddy Sheringham 32'sinden gün alıyordu Manchester United'a geldiğinde. Ne kadar iyi bir futbolcu olsa da Cantona'dan sonra bu adam biraz hafif gelecekti Old Trafford sakinlerine. Ama modern futbol mu yaman yoksa iskoç Sir mü yaman yine herkes gördü. 3 sezonda ligde 104 maça çıkıp 31 gol atarken yine Ferguson oradaydı. Ama daha önemlisi 1999'daki Şampiyonlar Ligi Finali'nde sonradan oyuna girip, kupayı getirecek fitili ateşleyen golü 91. dakikada ağlara gönderdiğinde sevinçten çılgına dönen taraftarlar maçtan sonra artık Alex Ferguson'un hikmetinden sual olmayacağını anlamıştı.

Şimdi bu geleneği devam ettirme sırası Michael Owen'da. Futbolcudan verim alma konusunda dünyanın en büyük sanatkarının ellerinde artık. Sakatlıkları pas geçip iyi çalışır ve doğru bileşenler bir araya gelirse bir zamanların "wonderkid"inin "wonderdad" olması içten bile değil.

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Canım Sıkıldı

Benzema Real'de, Owen Manchester'da, Vassell Ankaragücü'nde, Leo Franco ve Bilica imzaldı, diğer yandan Servet kaldı, Villa Barça'ya, Eto'o City'e gidiyor vs vs...

O kadar şişti ki kafam. Heyecanla beklediğim transfer dönemi kapansın ligler başlasın istiyorum artık ! Abartı tabii. Ama neden istiyorum ? Çünkü bloga yazasım gelmiyo yine :)Tabi herkesin başına gelir bu. Ama ben -geceleri uyurken futbol düşünen şahıs- bu değilim. Blogda bi eksiklik hissediyorum. İstiyorum daha dolu bir blog olsun, daha sık güncellensin, zevkle takip edilsin... Bunu tek başıma -hele ki öğrenci olarak- başarmam için günlük hayatımdan daha fazla çalmam gerek. Bu da olumsuz bir durum. Ne yapsam bilmiyorum...

3 Temmuz 2009 Cuma

Aptal Butt

2004'te B.Leverkusen kalecisi Butt'ın attığı penaltı golünden 30 saniye sonra yediği golü izleyelim.

2 Temmuz 2009 Perşembe

Kader Keita Galatasaray'da

Galatasaray, Lyon'un iş gören oyuncularından Fildişi Sahilli 27 yaşındaki Kader Keita'yı 7-8 milyon avro civarı bir bedele transfer etti. Gayet güzel bir transfer. Umarım çok çok çok yararlı olur. Kendisi hem forvet hem de iki kanatta oynayabiliyor.

Galatasaray'ın flaş bir açıklama ile transferini açıkladığı Fildişi Sahilli futbolcu Abdul Kader Keïta orta sahada kanatlarda, özellikle sağ açıkta (forvet) forma giyebiliyor. Fildişi Milli Takımı'nın önemli bir elementi olan Keita Afrika Sports'ta başladığı kariyerine sırasıyla Tunus ekibi Etoile du Sahel, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ain ve Katar'dan Al Sadd takımında forma giymişti.

2005 yılında Fransa'ya Lille ekibine gelen Keita'nın burada gösterdiği büyük çıkış futbol dünyasında sansasyon yaratmıştı ve Keita 2007 yazında 16 milyon avro bonservis bedeliyle Lyon'a transfer olmuştu. Lyon'da bu süreç içinde 52 maça çıkarken 5 gol kaydetti. Lille'den sonra Lyon'da bekleneni verememişti. Fildişi Sahilli futbolcunun adı daha önce Manchester United, Inter, AC Milan ve Liverpool gibi Avrupa'nın dev ekipleriyle geçmişti. Keita'nın futbol açısından en büyük özelliği ise sürati, çizgide rahat adam geçmesi ve ofansif yönünün kuvvetli oluşu, özellikle şutları...

Keita geçtiğimiz sezon Lyon forması altında 22 maçta forma giyerken 1 gol kaydetmişti. Bu 22 maçın 13'ünde ise Keita ilk 11'de sahadaydı. Öte yandan Lyon forması altında 5 Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkan Keita bir kez fileleri havalandırmıştı.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Landreau Lille'de

2 post aşağıda bahsettiğim Landreau ağabeyimiz Lille'e transfer olmuş. Bence yazık oldu kendisi için. Umarım fotoğraftakinden daha mutludur.

Bu arada Atl. Madrid, Leo Franco ve Coupet'yi gönderdikten sonra kaleye Valladoid'den Sergio Asenjo'yu almış.

Real Madrid'li Kaka

Gördüğümüz gibi futbol tarihinin en büyük transferlerinden biri gerçekleşmiş durumda. Ancak burada bir mağdur var ki kendisine sorulmadan forması Kaka'ya verilmiş. Kim giyiyordu 8 numarayı hatırlayan var mı ?

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin