6 Mart 2009 Cuma

Rıdvan Dilmen Odtü'deydi


Perşembe günü saat 11.40'ta okulda olmak için koştur koştur çıktım evden. İlk gördüğüm otobüse -şu son zamanlarda türeyen özeller- atladım. Biraz geciktim. Okulun girişinden otostop çektim. Aracın brni götürdüğü kadar gittim. SOnrasını yürüyerek devam ettim. Kongre Merkezi göründü. Heyecanla merdivenlerden indim. Girişte hemen kimliği okutup salona daldım.. Çoktan başlamıştı. O rahat sesi yankılanıyordu. Kemal Kurdaş Salonu'nun en üstünden sahneye baktım hemen. "Şeytan" işte oradaydı. Sahnenin sağ tarafındaki masasında oturmuş, çoktan söyleşiye başlamıştı. Ben girdiğim sırada Ahmet Çakar'ın hakem olduğu maçta bir Prekazi ile yaşadığı bir olayı anlatıyordu. Hemen yer bulup oturdum. Üzerinde kadife ceket, açık renk bir gömlek vardı. O kadar sahne ışığının altında kendine has stilli saçı parlıyordu. Konuşması çok rahattı.
Salon da Fenerbahçeli doluydu haliyle. Sadece Odtü'den değil başka yerlerden gelenler de vardı.


Hazır yazmışken anlattığı bir anısını da yazayım:

Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası 2. Grup maçında (İsviçre) Rıdvan Dilmen ile Mehmet Ekşi stada giriyorlar. Yerlerine oturuyorlar. Derken rüzgar öyle kuvvetli ki Mehmet Ekşi'nin boynunda asılı olan ID kartı uçup yan koltuğa düşüyor. Yan koltukta da kimse yok. Rıdvan "Alma, belki uğurlu gelir." diyor. 2-1 alıyoruz maçı. Çek Cum. maçında da Mehmet Ekşi kartı yan koltuğa bilerek koyuyor. 2-0 yenik duruma düştüğünde de "Alsam mı?" dese de Rıdvan engel oluyor. "Belki yine uğur getirir diyor. Ve 3-2 alıyoruz maçı. Hırvatistan maçında kart yine yan koltukta. maç boyunca tırnaklarını yiyor heyecandan Mehmet Ekşi. Penaltılarda Rüştü sonuncuyu kurtarınca etraf karışıyor. Muazzam bir coşku! Herkes sarmaş dolaş. Herkes birbirinin yanına gidip sarılıyor falan.. Ama bir dönüyorlar ki kart yerinde yok !.. Bu sefer de başlıyor millet çöpleri karıştırmaya! Rıdvan Dilmen anısını şöyle bitiriyor:

"O kart kaybolmasaydı Almanya'yı da parçalamıştık." :D

Bu anı o güzel söyleşinin sadece bir parçasıydı. Bunun dışında tabii ki bol bol Fenerbahçe'den bahsedildi. Kendisi bol bol övdü Fenerbahçe'yi :) Türkiye'de altyapıdaki en büyük sorunun küçük yaşlarda oyunculara yeterli pozisyon bilgisinin aşılanamaması olduğunu söyledi. Şampiyonluk için favorilerinin Beşiktaş ve Trabzonspor olduğunu açıkladı... 1 saat hemen geçiverdi. Yanına gidemeden kaçtı hemen sahneden. Söyleşi sırasında birine halı saha maçı sözü verdi. Önümüzdeki perşembe günü bekliyoruz !

2 yorum:

dış mimar dedi ki...

ben de katılma şansı bulanlardayım. çok güzel bir söyleşiydi.
şimdi harıl harıl halı saha maçı nerde yapılacak diye araştırıyorum:)
bilginiz varsa paylaşırsanız koyu bir fenerbahçe taraftarı olarak mutlaka izlemek istiyorum..

Bahadır dedi ki...

valla öğrenirsem hemen msj atarım tabii. ben de sizden aynı şeyi rica ediyorum :)

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin