6 Ağustos 2009 Perşembe

Morun Uğuru mu ?

Galatasaray hiç beklemediğim bir şekilde çok iyi bir oyunla farklı galip geldi. Hem de tarihi bir rekor -Avrupa kupalarında bir maçta en farklı galibiyet- kırarak. Aslında bu rekor ikiye katlanabilirdi. 8-0, 10-0, 12-0 olabilirdi. Öyle goller kaçtı ki çünkü..

Daha 5 dakikada 2 gol bulunca taraftar da gaza geldi. Ali Sami Yen'de uzun süredir böyle yüksek desibelli tezarühatlar dinlememiştim. Elano bile şaşırdı. Süper Lig'e gelen yabancı futbolcuların "Türk seyircisini merak ediyorum." klişesine sonunda sağlam bir emsal gösterebildik. Hatta dakika 70'lerde sanki televizyonun sesini açmışım gibi yükseldi.

Nonda hat-trick yaptı ama attığından fazla da kaçırdı. Aslında Barış'tan beklemiştik biz. Keita da daha ilk maçından kendini göstermek ister haldeydi. Faulle durdurulunca daha da hırslanıyordu. Bir pozisyonda Netanya'lı ilk rakibi geçip ikincinin sağından atmıştı ama dirsekle durdurulmuştu. Bir kaç dakika sonra kullandığı frikikte çektiği sert şutu aynı rakibin göğsüne nişanladı. Avrupa kupalarında 300. golümüzü de attı. Türk pasaportu filan verip takımda kalmasını sağlayalım.

Kewell gerçekten ne kadar klas bir oyuncu. Britanya kökenli hakemler üzerinde de olumlu bir etkisi olduğu belliydi.

Uğur bugün zayıf ve yavaş kaldı. İlk yarıda gol yenmesine neden olabilecek hatalar yaptı.

Spikerin de dediği gibi bugün Leo Franco'yu pek görmedik.

Kaptan çok fena oynadı.

Aydın hele şükür uzun bir aradan sonra gerçek kimliğini gösterdi.

Rijkaard maçtan önce "Maçın tadını çıkarın. Fazla kasmayın." demiş. Oyuncular dinlemişler. Tadını çıkarttıkları kesin. Bizim ağzımıza da bir parmak bal çalmış oldular. Total futbolu görmeye başladık gibi.

Mor forma güzel bence. Birbirine benzer formalardan skılmıştım. Sırf bu yüzden 2-3 sene önce antrenman formasını almıştım. Geçen sene de turuncu formayı almaktan 2. yarı vazgeçebildim. Umarım bu sene bana formayı aldırır bu takım. Mor ve ötesini görürüz böylece.

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin