15 Haziran 2009 Pazartesi

Bloglardan Çalınan Şeyler..

... için bir yasa var. Herkes görsün. Sitesinin bir kenarına iliştirsin. Yazılarımızı çalacaklar da görsün ki eğer iş haddini aşarsa sorumluluğu üstlenmiş olsunlar.
Bu resmi linkle beraber benim gibi sitenizde bulundurabilirsiniz...

9 yorum:

firat selcuk dedi ki...

civilikrampon'da bir yazı var.. mail de atmıstım oraya, bir blog acıp yazısı baska yerde yayınlanan blogla ilgili orada haber verme konusunda.. derli toplu tek bir noktada olunca daha caydırıcı olabiliriz..

ortak bir blog acılır, isteyen herkese yazım yetkisi verilir ve internette veya baska bir yerde yazısı yayınlanmıs blog goruldugu anda oraya yazılır, belgelenmis olur bu.. boylece kendi yazısının izinsiz yayınlandıgını gormeyen blogger da haberdar olmus olur.. sonra dava mı acar, alıntı yapanı mı uyarır orası kendisine kalmıs olur..

ciddi ciddi dusunulmeli bu blog acıp ihbar servisi gibi kullanma olayı..

Bahadır dedi ki...

tamam bana uyan bir şey. gerçi henüz bir şeye rastlamadım. şimdiden önlem almak lazım ama.

Ortega dedi ki...

3 yıldır yazmaktayım. Adamlar utanmadan çalıyorlar. Garip bir psikoloji olsa gerek.

tanjue dedi ki...

Yazdığım gitmedi sanki:) Tekrar yazayım.Franchi'nin fikri güzel ama herkesin kabul edeceği ve uygulayacağı bir sisteme geçmek lazım.Burda da iş biy ve futbloglar'a düşüyor.Özellikle biy bu tarz bir yazıyı 1 gün manşette tutarsa daha fazla kişi bu tepkiden haberdar olur.Yazı altta yorumlarda herkes fikrini belirtir.Böylelikle kısa zamanda daha çok alternatif yaratırız ve daha çabuk uzlaşma sağlayabiliriz.

Bahadır dedi ki...

evet toplu sitelerde bu fikir baya bir dikkat çeker. bu yüzden yapanlara, yayınlayanlara mesaj atmak gerek. es geçeceklerini sanmıyorum.

bir ilanla görev almak isteyenler de aranabilir. şahsen ben varım :)

KoKo B dedi ki...

ortak yapılacak her türlü harekete varım.yeterki sesimiz duyulsun.

tanjue dedi ki...

Koray'ın katıldığı her harekete varım:):P Mümkün olduğunca cabuk bir fikre odaklanalım yalnz.Dediğim gibi biy bir günlük manşeti şu yazıya ayırsa keşke.

Mutu dedi ki...

arkadaşlar ben biraz araştırma yaptım ve gerçekten faydalı birşeyler buldum franchinin anlattığı olayın bir nevi uygulaması gibi.Biz futblog yazarlarının nasıl bir süreç izleyeceğinden bahsediyor.Daha önce bir site açılmış bununla ilgili utancduvari.org yeni adresi,eskisi utancduvari.blogspot.com burda örnekleri var bakabilirsiniz..Ve esas makalenin bulunduğu sitedede ellerine sağlık arkadaş çok güzel anlatmış orayada bir göz atmanızı tavsiye ederim..

http://www.sinerjik.org/yazi/icerik-hirsizligi-cozumleri/

Bahadır dedi ki...

arkadaşlar ben biy üyesi değilim. yapımcılarla temsa geçilirse eminim yaparlar birşeyler.

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin