7 Haziran 2009 Pazar

En Sevdiğim 6 Solak


1- Edgar Davids:

En sevdiğim futbolcudur aynı zamanda. Surinam asıllı Hollandalı oyuncunun lakabı "Pitbull" idi. Aşırı derecede glokom (göz tansiyonu) hastası olduğu için taktığı gözlüğü alameti farikası oldu. Belki de sahalarda gördüğüm ilk gözlüklü oyuncu olduğu için seviyorumdur. Adını 7 yaşımdan beri unutmadım :) Kariyerine Ajax'ta başlayan solak önlibero, Milan, Juventus, Barcelona, Inter, Tottenham ve tekrar Ajax formalarını giydikten sonra futbolu bıraktı. Rüya gibi bir takım mazisi olan Davids bir ara Kocaeli'ye de geliyordu az kalsın.

2- Pavel Nedved:

Kişiliği ile ilgimi çekmiştir. Her iki ayağını da kullanabilmesine rağmen solu daha çok tercih eder. Serie A'da yediği tekmeler yüzünden İtalya'nın hiçbir sezonunda tüm maçlarda sahada olamamıştır. 2003'te Avrupa'da Yılın Oyuncusu, 2004'te Altın Ayak ödüllerini almıştır. İtalyan kültürüyle içli dışlıdır. Sakin, mütevazi, profosyonel bir kişidir. Avrupa'da Yılın Oyuncusu seçildiğinde "Zidane gibi biri varken bu ödülü almama şaşırdım." demesi onun kişiliğinin örneklerinden biridir. Kariyerinde Sparta Prag, Lazio, Juventus formaları giymiştir. Lazio'dan Juventus'a 41.2 milyon euro karşılığında transfer olduğunda başkan, "Bize gol atmasını engellemenin tek yolu onu almaktı." demiştir. FM'de onlarca kere Galatasaray'a getirmeye çalışsam da Juventus'tan asla ayrılmamıştır. Galiba o da artık faal bir futbolcu değil.

3- Gheorghe Hagi:

Karpatların Maradonası. Makedon asıllı Romen sanatçı-futbolcu. Ülkemize gelip bizi şereflendiren büyük yetenek. UEFA'nın ve Süper Kupa'nın alınmasının baş aktörlerinden. (Gerçi UEFA finalinde yenilseydik kaybetmemizin baş aktörlerinden olacaktı.) 31 yaşında ülkemize gelene kadar Sportul Studenţesc, Steaua Bükreş, Real Madrid, Brescia ve Barcelona formalarını giydi. Galatasaray'da başlarda çok eleştirilse de sonradan sadece eleştirenlere değil, FIFA 2001'e bile kapak oldu. 10 numarayı da lanetledi. 2001 yılında futbolu bıraktı. Fakat teknik direktörlükte pek başarılı değil.

4- Ryan Giggs:

Kendisi tüm kariyeri boyunca aynı takımda oynayan ve takımının formasını en çok giyen futbolcudur. Gençken Alex Ferguson tarafından evi bizzat ziyaret edilerek takıma kazandırılmıştır. Man Utd'da 825 maçta 254 golü var. Ayrıca birsürü de kupası var. İlk üçten farklı olarak kendisi hala futbolculuğa devam etmekte :)

5- Juan Pablo Sorin:

İlginç bir kariyeri var. Her takımda tadımlık oynamış. PSG'de kariyerinin en iyi maçlarını çıkartıp, Cruzerio'dan sonra Villarreal'e transfer oldu. Burada 2 sezon kaldıktan sonra Hamburg'a geçen Arjantinli bir sezon oynadıktan sonra serbest kaldı. Kimseden teklif gelmeyince eski kulübü Cruzerio'ya döndü. Gol atınca ağlamaklı bir sevinci var bu adamın.

6- Harry Kewell:

Sadece bu sezonki futboluyla aşırı derecede takdirimi kazandı. Sezonun büyük kısmında güzel performans gösterdi. Bordeaux'ya dehşet bir gol attı. Yeri geldi stoper bile oynadı. Umarım uzun yıllar oynadıktan sonra da futbolu aynı takımda bırakır Oz Büyücüsü.

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin