12 Haziran 2009 Cuma

Gourcuff Neden Gönderildi ki ?

Kaka'nın transferiyle Milan çok önemli bir oyuncusunu yitirmiş oldu. Formasını severek terleten bir oyuncuydu giden. Hemen her maçta elinden geleni yaptı. Takımını 10 puan farkla (ve maalesf yüzünden) üçüncü yaparken 16 gol, 9 asist üretti. Fakat Inter Milan'ın hücum hattı Kaka gibi olamayınca klüp pek parlak bir sezon geçirmedi. Pato ve Sheva'nın formsuzluğu, Ronaldinho'nun umursamazlığı, Seedorf'un ayrılma isteği derken hücum gücü gerçek potansiyelinden çok uzaklarda kaldı. Şimdi Kaka yok, Seedorf ayrılıyor, Ronaldinho yine aynı, Pato'nun Chelsea'ye gitme dedikoduları var ve Sheva soru işareti. Forvet hattına takviye yapılacak belli; Adebayor, Eto'o, Dzeko gibi isimler uçuşuyor medyada. Ama ortasahaya yapacakları takviyeler hala muamma. Bu safhada insanın aklına şu soru geliyor: Gourcuff neden gönderildi ?


Kendisindeki yüksek potansiyeli görülen (Cezayir asıllı olduğu söylenen ama aslı bilinmeyen) Fransız oyuncu 2006'da kendini 5 yıllık Milan'lı yapan kontrata imza atmış hem de ilk maçında gol de atmıştı. Fakat 2 sezonda sadece 36 maça çıkınca daha fazla oynayabilmesi için Bordeaux'ya kiralandı. Burada mütihş bir performans gösterdi. Adeta takımı tek başına şampiyon yaptı. Takıma yaptığı katkı istatiksel olarak da ortada.


Tüm bunların ışığında Gourcuff'un, yenilenen Milan'a geri döneceği düşünülmüştü. Hatta olması gereken de buydu. Çünkü Milan, müthiş kolektif ve çok iyi bir takım oyuncusu olan, "Yeni Kaka" olabilecek kişinin bonservisine sahipti. Hem yeteneksel, hem de tip olarak. Ama gelin görün ki Galliani elindeki cevheri ucuza bırakmakla kalmadı, geleceğin Milan'ından büyük potansiyelli bir yıldızı da mahrum etti.

3 yorum:

Redman dedi ki...

Gourcuff icin Bordeaux ile yapilan kiralik sozlesmesinde Fransiz kulubunun 15M Euro'luk bir satin alma opsiyonu vardi, bunu kullandilar.

Yani Milan'in Gourcuff'u satmamak gibi bir opsiyonu yoktu. O yuzden sorulmasi gereken soru "Gectigimiz sezon Gourcuff'un sozlesmesine neden boyle bir satin alma opsiyonu kondu?" olmali.

Adsız dedi ki...

Aslına bakarsan isteyerek göndermediler Gourcuff'u. Gourcuff'un kiralık sözleşmesinde Bordeux sezon sonu 15 milyon euro getirirse bu oyuncuyu alabilecekti ve onlar bunu yaptılar..

Bahadır dedi ki...

evet bunu biliyorum. baştan yanlış yapmışlar yani.

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin