28 Haziran 2009 Pazar

Brezilya Şampiyon

Futbol bakımından çok lezzetli bir gece oldu. Gruptan son maçta zorla çıkan ABD, finale kadar çıktı. Çıkarken İspanya'yı eledi. Finalde Brezilya karşısında 2-0 öne geçti. Hem de güzel gollerle. Böylece Amerika tam anlamıyla süprizlerin takımı oldu.

Daha 10. dakikada sürmeli Dempsey ile "süpriz" bir şekilde öne geçen ABD, 27'de güzel bir organizasyon ve Donovan'ın şık vuruşu sayesinde durumu 2-0 yaptı. Sonrasında Brezilya defansı çıkmaktan vazgeçti ve iki tarafta daha dengeli oynamaya başladı. Brezilya ne kadar çok yüklense de bir türlü Onyewu, DeMerit ve Howard'ı geçemedi. Savunmadan çıkarılan her topta bu üçünün adı vardı. Özellikle Howard coştu. Onyewu'nun ise bu maçtan sonra talipleri artar diye düşünüyorum.

İkinci yarının hemen başında golü buldu Brezilya'dan L. Fabiano. Ama kapanan ABD bir türlü 2. gole geçit vermedi. Howard şov yine devam ediyordu. Onyewu-DeMerit ise yine atakları durduruyordu. Dunga, kilidi çözmek için Elano ve Dani Alves'i oyuna aldı. Derken 74'te tekrar sahneyen çıkan Fabiano kendisini gol kralı yapacak golü ağlara yolladı. Amerika iyice köşeye sıkıştı böylece. Gol ne zaman gelecek diye beklemeye başladı herkes. ABD defans anlamında başarılıydı tabii ama karşılarında futbol ustaları vardı; ne kadar dayanabilirlerdi ki ? Maçın uzatmalara kalmasını istemeyen kaptan Lucio, kornerden gelen topa kafayı çakarak 84. dakikada skor tabelasını değiştirdi. Golden sonra o, sevinçten ağlayarak kulübeye koşarken ABD'liler ise üzüntüden ağlıyordu. Özellikle Dempsey maçtan sonra hüngür hüngür ağladı.
Bu sonuçla Brezilya, FIFA dünya klasmanında beşincilikten birinciliğe yükselmiş ve ardarda 16. maçından yenilmeden çıkmış oldu. Bu kupa da gayet renkli bir turnuva oldu. Evet turnuvanın özeti aşağıdaki resim !

Hiç yorum yok:

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin