30 Haziran 2009 Salı

10'un Akıbeti

Hakan Şükür, Haim Revivo, Felipe, Necati Ateş, Ümit Karan... Hepsi de o formayı, 10 numarayı giydiği sene kendini gösteremedi. Aksine geriye gitti. Deniyor ki 10 numara laneti.

Buna çözüm olacak iki şey var:

Birincisi, 10 numarayı asmak. Milan'da 3 numaranın Maldini için asılması gibi. Bizde de 10 numara müzelik olsun. Bir daha da kimse giymesin. Ne olur ki ? Ha ama yöneticiler "Biz zaten gelenek olayını iyice batırdık. Tüm efsanelerimiz emekli olmadan hiçbirine jübile bile yapmıyoruz. Bu 10 numara meselesini bile unutup yanlışlıkla birine veririz." diyorsa ikinci çözüme bakmak gerek.

İkinci çözüm 10'un lanetini onu yaratan kişiyle kaldırmak. Yani Hagi ile. Bunun için "10 Numara" olmanın kitabını yazan bu eski oyuncumuz takımla barıştırılmalı. Herkes onun kulüple arasının soğuduğunu biliyor. Kendisi çağırılıp hediyeler, yemekler, hatta bir de görev verip ona duyulan saygı ve sevgi belli edilmeli. Son olarak da 10 numara mevkiisine alınacak oyunculara hakkını helal etmesi istenmeli. Bu çok önemli gerçekten. Çünkü yıllardır 10 numara cimbomun kursağında kalıyor. Belli ki Hagi hakkını helal etmemiş...

(düzeltme için müşkülpesnt'e thx)

4 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Revivo CM4teki özelliklerini sahaya yansıtsa Hagi bile halt ederdi yanında :)

Volvox dedi ki...

Bu günleri aşacağımıza inanıyorum,şurada Lincoln biraz duyarlı olabilse onu o kadar seven taraftara biraz kulak verseydi 10 numara kendisinde uzun yıllar kalabilirdi.

müşkülpesent dedi ki...

ümit karan da 2004-2005 sezonunun ilk yarısında giydi 10 numarayı zaten ikinci yarı ankaraspora kiralık gönderildi.

Bahadır dedi ki...

aa doru bak onu unutmuşum.

GelişineVole

Blog Widget by LinkWithin